Marokkaanse couscoussalade
Cook
25m
Category: | Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | Morrocan |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
250 g Couscous |
200 g Gedroogde Vijgen |
75 g Studentenhaver |
100 g Verse Olijven |
1 Puntpaprika |
4 Zoete mini Paprika's |
1/2 Komkommer |
2 Trostomaten |
30 g Peterselie |
2 teentjze(s) Knoflook |
8 el Olijfolie |
Peper en zout |
Marokkaanse couscoussalade Directions
Doe de biocouscous in een diepe kom.
Giet er kokend water over tot de couscous net onder staat.
Dek af met een theedoek en laat staan tot de couscous het vocht volledig opgenomen heeft.
Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Roer onder de couscous.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de puntpaprika en de minipaprika's in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.
Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in fijne stukken.
Haal de nootjes en de rozijnen uit de studentenhaver.
Rooster de noten goudbruin in een koekenpan.
Hak de gebakken noten fijn.
Was de tomaten, de komkommer en de peterselie. Ontpit de tomaten en snijd in fijne blokjes.
Snijd de komkommer in kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de olijven in ringetjes.
Versnijd de vijgen tot kleine stukjes.
Voeg de paprikastukjes, tomatenblokjes, komkommerblokjes, stukjes vijg, rozijnen en peterselie toe aan de couscous en meng alles door elkaar.
Strooi er de gehakte noten en olijfringetjes bovenop.
Werk af met enkele blaadjes peterselie.
Nutrition facts
Serving size diet vegetarian Vegan
Per Serving