Gevulde courgette met tonijn en feta(Featured Chef Ariane @DeKookbijbel)
Easy
Fairly cheap
Supersnel klaar, dit mediterrane gerechtje. En een gegarandeerd succesnummer bij de hele familie!
Prep
20m
Cook
35m
Category: | Main courses Fish dishes |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
2 grote Courgette(s) |
1 Sjalot |
15 g DIlle |
1 Appel |
2 stengel(s) Selder |
200 g Tonijn, uit blik |
100 g Hummus (evenuteel Humus fijne kruiden) |
75 g Feta |
2 kop(pen) Ebly |
4 kop(pen) Groentebouillon |
Gevulde courgette met tonijn en feta Directions
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel.
Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn.
Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de sjalot en snijd de dille fijn.
Snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise) en de bleekselderij in dunne boogjes.
Laat de tonijn uitlekken en meng met het courgettevruchtvlees, de sjalot, dille, appel en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vul de courgettes met de hummus en het tonijnmengsel. Vekruimel de feta erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Kook de Ebly in de bouillon volgens instructies op de verpakking.
Leg de laatste 5 min. de sneetjes brood naast de courgettes op de bakplaat.
Snijd het brood schuin doormidden en serveer samen met de gevulde courgettes.
Nutrition facts
Serving size diet
Per Serving
Kcal: | 580 kcal |
Carbs: | 48g |
Fat: | 26g |
Saturated fat (g): | 8g |
Proteins: | 37g |