Gegrilde zalm met quinoasalade
Easy
Fairly expensive
 Sappig gerilde zalm filet met quinoa, Sals Picado en verse kruiden .
Prep

10m

Cook

20m

Share This Recipe

Category: Main courses Fish dishes
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

4 Zalmfilets, met vel
6 Lent-uitjes
1 teentje(s) Knoflook
1/2 Citroen, sap
1 handvol Kervel
1 bussel(s) Dille
1 bussel(s) Koriander
6 takje(s) Dragon
100 g Zure Room
1 potje(s) Salsa Picado, Delhaize
300 g Quinioa
1 blokje(s) Groentenbouillon
1 el Olijfolie
Peper en grof zeezout

Gegrilde zalm met quinoasalade Directions

    Spoel de quinoa en laat even uitlekken. 
     
    Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe.
    Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 min.
    Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
     
    Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
    Pel de knoflook en snipper fijn.
     
    Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa.
    Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
     
    Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie.
    Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
    Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 min, draai om en laat nog 2 min bakken.
     
    Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op.
     
    Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Kcal: 674 kcal
Carbs: 51g
Fat: 36g

More Details

Source

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.