Empanadas met gehakt en zoete aardappel
Easy
Fairly cheap
 Empanada met vulling van zoete aardappel en gehakt. Sausje van avocade voor erbij.
 

Share This Recipe

Category: Appetizers & Tapas Meat dishes Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

150 g Zoete Aardappel
Olijfolie
1/2 Ui, fijngesnipperd
150 g gemengd Gehakt
1 teentjes(s) Knoflook, geperst
70 g Tomatenpuree
1 tl Paprikapoeder
1 tl Tijm
Tabasco Habanero, naar keuze
Peper en aout
2 vel(len) Bladerdeeg

Empanadas met gehakt en zoete aardappel Directions

    Kook of stoom de zoete aardappel in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
     
    Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan.
    Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten.
     
    Maak wat plaats in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe.
    Bak even en meng dan onder het gehakt
     
    Plet ondertussen de zoete aardappel met een vork tot moes en meng onder het gehakt.
    Kruid met het paprikapoeder, de tijm, peper en zout
    Haal het mengsel uit de pan en laat afkoelen.
     
    Verhit de oven voor op 200°C.
     
    Rol het bladerdeeg uit en maak met een ronde uitsteekvorm 5 à 6 ronde deeglapjes
     
    Leg op elke stukje deeg wat zoete aardappel-gehaktvulling en vouw dicht.
     
    Druk met een vork de rand goed dicht en bestrijk de empanada's met het losgeklopt ei.
     
    Leg de empanada's voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.
     

Notes

 
 

More Details

Source

Oh My Dish

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.