Dipsaus met gedroogde tomaten
Category: | Side dishes Saus, Olie, Azijn, Marinades, Bouillon |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
8
Person(s)
Ingredienten
165 g Gedroogde tomaten |
50 g Kaas, geraspt |
1 el Olijfolie, Italiaanse |
1 Aubergine |
3 el Mascarpone |
1/2 tl Kristalsuiker |
1 teentje(s) Knoflook |
enkele blaadjes Basilicum |
1 tl Oregano |
Peper en zout |
Dipsaus met gedroogde tomaten Directions
Laat de gedroogde tomaten uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aubergine en halveer deze in de lengte. Geef kruiselingse sneetjes in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Pel de knoflook en snipper fijn.
Leg de aubergine met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 5 eetlepels olijfolie.
Bestrooi met de gedroogde oregano, de knoflook en wat peper en zout.
Rooster de aubergine zo’n 40 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en voeg ook toe aan de blender. Mix tot een gladde massa.
Kruid met peper en zout en voeg naar smaak eventueel wat kristalsuiker toe.
Werk af met enkele blaadjes verse basilicum of gedroogde oregano.
Notes
Heb je wat te veel gemaakt? Deze dipsaus kan je nog enkele dagen goed afgesloten bewaren in de koelkast.
Nutrition facts
Serving size diet vegetarian
Per Serving