Dipsaus met gedroogde tomaten
Super easy
Cheap
 Dipsausje op basis van zongedrrogde tomaten, olijfolie en aubergines.

Share This Recipe

Category: Side dishes Saus, Olie, Azijn, Marinades, Bouillon
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

165 g Gedroogde tomaten
50 g Kaas, geraspt
1 el Olijfolie, Italiaanse
1 Aubergine
3 el Mascarpone
1/2 tl Kristalsuiker
1 teentje(s) Knoflook
enkele blaadjes Basilicum
1 tl Oregano
Peper en zout

Dipsaus met gedroogde tomaten Directions

    Laat de gedroogde tomaten uitlekken.
     
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
     
    Was de aubergine en halveer deze in de lengte. Geef kruiselingse sneetjes in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Pel de knoflook en snipper fijn.
    Leg de aubergine met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met 5 eetlepels olijfolie.
    Bestrooi met de gedroogde oregano, de knoflook en wat peper en zout.
     
    Rooster de aubergine zo’n 40 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
     
    Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en voeg ook toe aan de blender. Mix tot een gladde massa.
    Kruid met peper en zout en voeg naar smaak eventueel wat kristalsuiker toe.
     
    Werk af met enkele blaadjes verse basilicum of gedroogde oregano.

Notes

Heb je wat te veel gemaakt? Deze dipsaus kan je nog enkele dagen goed afgesloten bewaren in de koelkast.

Nutrition facts

Serving size diet vegetarian

Per Serving

More Details

Source

Aldi

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.