Emmer pasta met gorgonzolasaus
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Emmer of emmertarwe is de oervader van de harde tarwe. op de foto is het gewone pasta.
 
Kook

Deel dit recept

Categorie: Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

300 g Emmer pasta
1 Ui
2 teentje(s) Knoflook
200 g Parijse champignons
25 cl Room
200 g Gorgonzola
1 handvol Walnoten, gehakt
Peper en zout
Olijfolie
Peterselie (optie)

Emmer pasta met gorgonzolasaus Aanwijzingen

    Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
     
    Speltpasta is over het algemeen heel snel gaar.
     
    Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    Fruit dit aan in wat olijfolie.
     
    Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Voeg ze bij de uien en bak ze mee.
     
    Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe.
    Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Meng de gorgonzolsaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.
     
    Garneer de pasta met gorgonzolasaus met fijn gehakte peterselie en wat walnoten.

Recept notities

Emmer pasta vind je in een biowinkel, bv BioPlant

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept