Couscousbowl met avocado buffelburrata en een eitje
Heel gemakkelijk
Vrij goedkoop

Vegetarisch gerechtje van couscous, Burrata en een eitje met kerstomaatjes uit de oven

Kook

Deel dit recept

Categorie: Vegetarisch Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

1 Sjalot
1 teentje(s) Knoflook
1 el Munt, fijngehakt
200 g Kertomaten trosjes
250 g Spinazie
2 Avocado's
2 bol(len) Burrata van buffel
4 Eieren
4 el Yoghurt Griekse wijze
1/2 tl Nootmuskaat
Olijfolie
Zout en peper

Couscousbowl met avocado buffelburrata en een eitje Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 200°C.
     
    Leg kerstomaten in een ovenschaal en druppel er olijfolie over.
    Kruid met peper en zout.
    Zet 12 min. in de oven.
     
    Kook de eieren in 6 min. halfzacht.
    Spoel onder koud water, pel en halveer.
     
    Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
     
    Bak de gesnipperde sjalot met de knoflook glazig in olijfolie.
    Schep samen met de munt onder de couscous.
    Kruid met peper en zout.
     
    Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie.
    Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
     
    Snij de avovado's en burrata in plakjes.
     
    Verdeel de ingrediënten over 4 bowls.
    Werk af met yoghurt, wat olijfolie en peper en zout.

Recept notities

 Bron : Lidl.be

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept