Gebakken scampi met witloof en peer
Galerij
Categorie: | Voorgerechten Hoofdgerechten Scampi |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
24 Black Tiger Scampi's |
Peper en zout |
1 tl Currypoeder |
5 stronken Witloof, fijngesneden |
1 Peer, geschild en in blokjes |
1 dl Room |
Olijfolie |
Gebakken scampi met witloof en peer Aanwijzingen
Bak de ontdooide scampi's in olijfolie aan. +/- 2 min. per kant.
Kruid ze met peper, zout en currypoeder.
Haal ze uit de pan.
Verhit wat olijfolie in de pan en stoof het witloof erin.
Als het witloof goudbruin is voeg de peer toe.
Bak nog een 2 à 3 min.
Voeg de room toe en laat 1 min uitkoken.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de witloof met peer over 4 borden.
Werk af met de scampi's
Recept notities
Scampi kan je ontdooien net voor je begint te koken. Doe ze bevroren in een kom en laat ze 5 min. weken in water op kamertemperatuur. Droogdeppen en je kan beginnen.
Lekker met wat pasta of brood.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie
Meer details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |