Gebakken scampi met witloof en peer
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Heerlijk scampi voorgerecht met witlloof en peer.
 

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Hoofdgerechten Scampi
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

24 Black Tiger Scampi's
Peper en zout
1 tl Currypoeder
5 stronken Witloof, fijngesneden
1 Peer, geschild en in blokjes
1 dl Room
Olijfolie

Gebakken scampi met witloof en peer Aanwijzingen

    Bak de ontdooide scampi's in olijfolie aan. +/- 2 min. per kant.
    Kruid ze met peper, zout en currypoeder.
    Haal ze uit de pan.
     
    Verhit wat olijfolie in de pan en stoof het witloof erin.
    Als het witloof goudbruin is voeg de peer toe.
    Bak nog een 2 à 3 min.
    Voeg de room toe en laat 1 min uitkoken.
    Kruid met peper en zout.
     
    Verdeel de witloof met peer over 4 borden.
     
    Werk af met de scampi's
     

Recept notities

 Scampi kan je ontdooien net voor je begint te koken. Doe ze bevroren in een kom en laat ze 5 min. weken in water op kamertemperatuur. Droogdeppen en je kan beginnen.
 
Lekker met wat pasta of brood.
 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept