Aardbeiensorbet
Bereiding
Klaar in
12h
Galerij
Categorie: | Desserts Roomijs, Ijs, Sorbet |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
8
Personen
Ingrediënten
500 g Aardbei |
250 g Suiker |
1 Eiwit |
1 Citroen |
250 gr Rood Fruit |
Aardbeiensorbet Aanwijzingen
Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in een mengschaal.
Bestrooi met de suiker en voeg het eiwit toe.
Pers de citroen erover uit.
Mix de aardbeien met de staafmixer of in een blender.
Klop het aardbeienmengsel nogmaals goed op tot een luchtig geheel met een elektrische klopper, gedurende 5 min.
Giet de sorbet in een metalen vorm en bedek met aluminiumfolie.
Laat stollen in de diepvriezer gedurende minstens 12u.
Haal de sorbet 10 min voor het serveren uit de diepvriezer.
Schep er bolletjes van en serveer met het gemengd rood fruit.
Recept notities
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie
Meer details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |