a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Recettes à; partir de D

Dacquoise met citroen
  • Tijd: voorbereiden 45 minuten + 1 uur koelen | bereiden 15-20 min.
  • Moeilijkheid: Gevorderd

Dacquoise met citroen

Roomijs
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Dame Blanche van vers gedraaid ijs

François-Adrien Boieldieu was een Franse operacomponist. Een opéra comique van zijn hand was La Dame Blanche (1825) met een libretto naar vijf verschillende werken van Walter Scott. De Dame blanche is de White Lady van Scott, een welgezinde geestverschijning, vergelijk de Nederlandse Witte wieven.
Chef-kok Auguste Escoffier, een ware operaliefhebber, noemde een gerecht naar deze opera. Vroeger was het gerecht roomblank van kleur. Het bestond uit amandelijs, witte perzik en witte aalbessen met daaromheen een groenwitte citroensorbet.

Dashi
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Oorsprong: Japan

Dashi, Japanse bouillon

Dijonaise
  • Moeilijkheid: Gevorderd
  • Oorsprong: Frans

Dijonaise

Drie Koningen taart
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Oorsprong: Belgisch

Drie Koningen taart

Drijvend eiland van karamel en sinaasappel (île flottante)
  • Moeilijkheid: Gevorderd
  • Oorsprong: Frans

Drijvend eiland van karamel en sinaasappel (île flottante)

Dit gerecht is beter bekend als île flotent, gebasseerrd op eiwit.

 

{lang nl}Dubbele cheeseburger{/lang}{lang en}Double cheeseburger{/lang}
  • Tijd: +/- 60 min.
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Dubbele cheeseburger

 
 
[12  >>