Zalm met kappers en witte wijnazijn
Catégorie: | Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Saumon Faible glucides |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
2 el Olijfolie |
4 moten Zalm |
De Saus
50 g Boter |
2 el Witte Wijnazijn |
2 el Kappers |
1 el Peterselie, gehakt |
Zalm met kappers en witte wijnazijn Instructions
- Verhit de olie in een koekepan.
Bak hierin de moten zalm, 1 min. aan elke kant.
Draai het vuur lager en bak ze aan elke kant 3 tot 5 min. tot ze precies gaar zijn (als u het vlees met een vork makkelijk van de graat kunt losmaken). - Schik de moten op een schaal, dek ze af en houd ze warm.
- Laat de boter smelten in een pan.
Voeg de azijn en de kappertjes toe.
Breng de saus aan de kook en laat hem 2 min. pruttelen.
Haal de pan van het vuur, voeg peper en zout naar smaak toe en strooi er de peterselie bij. - Giet de saus over de zalm.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion