Recepten startend met G

Gegrilde tijgergarnalen, salsa met watermeloen
Gegrilde tijgergarnalen, salsa met watermeloen
Lekker gegrilde tijgergarnalen met een pittige salsa en verfrissende watermeloen. Perfect voor een hete zonnige dag.  
Categorie: Lunch Tijgergarnalen
Keuken type Fusion
Seizoenen: Mei Juni Juli Augustus September
Gemarineerde varkensspiesjes
Gemarineerde varkensspiesjes
Zacht varkensvlees brochette· met exotische kruiden.  
Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees BBQ Jeroen Meus
Voorbereidingstijd:
2h 15m
Klaar in:
2h
Gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes
Gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes
Heerlijk gemarineerde lamskoteletjes op de grill of BBQ.  
Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees BBQ Jeroen Meus
Seizoenen: Maart April Mei
Gemarineerde entrecôte
Gemarineerde entrecôte
Een malse entrecôte zoetzuur gemarineerd op de gril of BBQ.  
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees BBQ Giovanni Oosters
Gevuld picknickbroodje met geitenkaas
Gevuld picknickbroodje met geitenkaas
Een heerlijk receptje voor een gezellige picknick. Natuurlijk kan je de geitenkaas vervangen door heerlijke Serrano ham, Parma,.... of eventueel bijvoegen. Een recept waar je alle wegen mee uitkan...
Categorie: Broodjes Lunch
Geroosterde venkelsalade met olijven
Geroosterde venkelsalade met olijven
Lekker gezond slaatje
 
Categorie: Salades Vegetarisch Lunch
Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse
Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse
Lekker gastronimisch recept van Peter Goosens met langousitines en asperges.        
Categorie: Hoofdgerechten Kip Peter Goosens
Griekse Salade (Shoriatiki)
Griekse Salade (Shoriatiki)
Een eenvoudige maar lekkere Griekse salade.
 
 
Categorie: Salades Lunch
Gemarineerde zalm met gebakken sla en look
Gemarineerde zalm met gebakken sla en look
Een lekker slaatje met zalm, look, amandeschilfers, ...
 
Categorie: Hoofdgerechten Zalm
Gebakken gamba's met gember en honing
Gebakken gamba's met gember en honing
Dit gerecht heeft een aziatische toets met de verse gember. Dit is een lekker gerechtje als lunch of als aperitief.      
Categorie: Hapjes & Tapas Lunch Peter Van Asbroeck Gamba
Gele pikante pesto
Gele pikante pesto
Een iets specialere pesto.
Categorie: Tapenade, Pesto, Dips Viviane Veheyen
Gevuld Lendestuk
Gevuld Lendestuk
Een heerlijk opgevuld lendestuk op de BBQ.
 
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees BBQ
Gyros-rollade op de BBQ
Gyros-rollade op de BBQ
Heerlijke roulade met lams- en rundsvleees.
 
Categorie: Hoofdcategorie Lamsvlees Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be BBQ
Seizoenen: Zomer
Griekse hamburgers en yoghurt-komkommer saus
Griekse hamburgers en yoghurt-komkommer saus

Heerlijke shoarma broodjes met gemengde hamburger en hierbij een lekker yoghurt-komkommersausje.

 
Categorie: Lamsvlees Rundvlees Lunch BBQ
Keuken type Grieks
Gevulde hotdogs
Gevulde hotdogs
Lekker stukje comfort food. Hotdog met kaas en relish.
 
Categorie: Broodjes Lunch
Gentse Waterzooi
Gentse Waterzooi
Waterzooi, da’s klassieke dagelijkse kost die vlotjes naar binnen gaat. Doe dat beetje extra moeite en bereid de trots van Gent met een zelfgemaakte groentebouillon. De verse groenten én...
Categorie: Hoofdgerechten Kip Lunch Jeroen Meus
Keuken type Belgisch
Goulash van Kip
Goulash van Kip
Een heerlijke goulash, maar met kip.
Categorie: Hoofdgerechten Kip Lunch Stoofpot
Gefrituurde inktvis met tartaar
Gefrituurde inktvis met tartaar
Heerlijk zelfgmaakt inktvis ringen en tartaar Als tapa, op mezze, ...
Categorie: Hapjes & Tapas Inktvis Jeroen Meus
Gebakken coquilles op gestoofde spinazie in een nage van parmezaan
Gebakken coquilles op gestoofde spinazie in een nage van parmezaan
 Sint-Jakobsvruchten, steeds een beetje luxe op je bord. Een recept van Jeroen Meus met spinazie en parmezaan.
Categorie: Voorgerechten Jeroen Meus Sint-Jakobsvruchten
Gevulde inktvis
Gevulde inktvis
 Een culinair inktvis recept van Jeroen Meus.
Categorie: Voorgerechten Inktvis Lunch Jeroen Meus
Keuken type Baskisch
Gebakken scampi met mangosalade
Gebakken scampi met mangosalade
Fris voorgerecht van scampi met limoen.
Categorie: Voorgerechten Jeroen Meus Scampi
Gestoomde kabeljauw op warme salade
Gestoomde kabeljauw op warme salade
Kabljauwhaasje op een warme salade van truffelaardappel
Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Lunch Jeroen Meus
Gebakken kabeljauw met geplette aardappeltjes en salsa verde
Gebakken kabeljauw met geplette aardappeltjes en salsa verde
 Een kabeljauwstukje met een frisse salsa verde
Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Lunch Jeroen Meus
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
Kabeljauw opp een bedje van provencaalse groenten.
Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Frans
Gewokt varkensvlees met een Redbachsausje
Gewokt varkensvlees met een Redbachsausje

Een bruggetje tussen Azië en België door dit wokgrecht te overgieten met een Redbach.

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Lunch Wok Peter Van Asbroeck
Keuken type Fusion
Groene vinaigrette
Groene vinaigrette

Een dressing op basis van peterselie, kappertjes en olijfolie.

Categorie: Dressing
Gemengde sla met coquillebrochettes
Gemengde sla met coquillebrochettes

Sint-jakobsvrucht veelzijdig, heerlijk gegrild met slaatje en verse kruiden.

Categorie: Lunch Peter Van Asbroeck Sint-Jakobsvruchten
Seizoenen: Zomer
Golden Daiquiri
Golden Daiquiri

De daiquiri is een cocktail uit de Shortdrinkklasse. Het is een van de officiële IBA-cocktails.

Hij wordt gewoonlijk als aperitief gedronken.

Categorie: Short Cocktails
Gestoomde tongrolletjes met pasta pesto
Gestoomde tongrolletjes met pasta pesto

Gestoomde zeetong met gerookte zalm en zelfgemaakte pesto.

Categorie: Hoofdgerechten Lunch Tong / Slibtong Zalm Jeroen Meus
Gegrilde tonijn met pasta, geroosterde paprika, dragon en amandelschilfers
Gegrilde tonijn met pasta, geroosterde paprika, dragon en amandelschilfers

Een heerlijke pasta gerecht met gegrilde tonijn, geroosterde paprika op smaak gebracht met dragon en amandelschilfers.

Categorie: Pasta's Lunch Tonijn Jeroen Meus
Gemarineerde zalm -Graved Lax- met yoghurt dressing
Gemarineerde zalm -Graved Lax- met yoghurt dressing

Heerlijk recept voor graved lax.

Categorie: Hoofdgerechten Zalm Jeroen Meus
Keuken type Fusion
Gebakken zalm met currysaus en gestoomde rijst
Gebakken zalm met currysaus en gestoomde rijst

Heerlijk stukje zalm met currysaus en rijst.

Categorie: Hoofdgerechten Lunch Zalm Jeroen Meus
Keuken type Fusion
Gorgonzoladressing
Gorgonzoladressing

Een heerlijk dressing met Gorgonzola

Categorie: Dressing
Gestoomde zeeduivel met curry aardappeltjes en kruidencoulis
Gestoomde zeeduivel met curry aardappeltjes en kruidencoulis
Vis is vaak arm aan vet en bevat minder calorieën dan vlees. De vettere vissoorten als garnalen, zalm, krab bevatten goede vetten of Omega-3 vetten. Indien de vis wordt klaargemaakt met een zachte...
Categorie: Hoofdgerechten Lotte / Zeeduivel Jeroen Meus
Keuken type Fusion
Gepaneerde kalfslapjes met parmezaan, mozarella en tomatensaus
Gepaneerde kalfslapjes met parmezaan, mozarella en tomatensaus

Heerlijk Italiaans gerechtje, escalope Milanese volgens Jeroen Meus.

Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees Jeroen Meus
Keuken type Italiaans
Gehaktballetjes in de wok met prei
Gehaktballetjes in de wok met prei

Ballekes, wie lust het nu niet, de veggies natuurlijk. Maar dit gerecht met prei, tomaat, knoflook en Aziatische ingrediënten is zo lekker.

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Wok
Keuken type Aziatisch
Gevulde pasta met Belgische asperges en Philadelphia
Gevulde pasta met Belgische asperges en Philadelphia

Gevulde pasta naar keuze met Belgische asperges en Philadelphia verse kaas.

Categorie: Pasta's Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Gevulde paprika met kippengehakt
Gevulde paprika met kippengehakt

Paprika's gevuld met gekruid kippengehakt.

Categorie: Hoofdgerechten Kip Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Keuken type Belgisch
Gehaktbroodje van lam en champignons
Gehaktbroodje van lam en champignons

Eens iets anders, een gehaktbroodje van lamsvlees gevuld met champignons.

Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees Jeroen Meus
Goulash
Goulash

Een recept van goulash naar een idee van Jeroen Meus.

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Jeroen Meus Stoofpot
Gnocchi met pittige tomatensaus
Gnocchi met pittige tomatensaus

Gnocchi, met een pittige tomatensausje.

Categorie: Vegetarisch Lunch
Gnocchi di patate
Gnocchi di patate
Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat...
Categorie: Vegetarisch Lunch
Gegratineerde gnocchi met vier kazen
Gegratineerde gnocchi met vier kazen
 Gnocchi met heerlijk 4 kazen, comfort food!
Categorie: Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Italiaans
Voorbereidingstijd:
20m
Kook:
30m
Groentelasagne
Groentelasagne

Een lasagne met verschillende grieten, zoals courgette, champignons, tomaat, ... afgewerkt met mozzarella en parmezaan.

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Oven
Keuken type Italiaans
Gekruide fusilli met aubergine
Gekruide fusilli met aubergine

Fusilli lekker met tomatensaus, bocconcini en aubergines.

Categorie: Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Italiaans
Groentensoep met kaastoast
Groentensoep met kaastoast
 Een groentensoepje met toast en kaas.
 
Categorie: Soep
Geroosterde pompoen met Affligem-kaas
Geroosterde pompoen met Affligem-kaas
 Pompoen geroosterd met heerlijke Affligem kaas.
 
Categorie: Bijgerechten Vegetarisch Lunch
Gnocchisalade met kip
Gnocchisalade met kip
 Een salada van gnocchi, tomaatjes, champignons pesto en kip.
 
Categorie: Salades Kip Lunch
Keuken type Italiaans
Gebakken scampi met witloof en peer
Gebakken scampi met witloof en peer
 Heerlijk scampi voorgerecht met witlloof en peer.
 
Categorie: Voorgerechten Hoofdgerechten Scampi
Gedroogde peer & appel
Gedroogde peer & appel
 Gedroogde appel en peer als tussendoortje of bij een graan ontbijt.
 
Categorie: Tussendoortjes Vegetarisch
Klaar in:
5h
Gepikkelde appelen
Gepikkelde appelen
Opgelegde appelen van Haspengouw volgens een recept van Jeroen Meus.
 
 
Categorie: Jeroen Meus Inmaken | Bewaren
Keuken type Belgisch
Gegrilde geitenkaas met perensiroopsaus
Gegrilde geitenkaas met perensiroopsaus
"Ik heb een verleden als kok. Eigenlijk ging ik in de horeca omdat ik kunst wou rnaken met eten. Ik heb 13 jaar in sterrenrestaurants gewerkt, onder andere 2,5 jaar in het Scholteshof bij Roger...
Categorie: Voorgerechten Salades Lunch
Keuken type Belgisch
Gratin Dauphinois
Gratin Dauphinois
Een van de favoriet aardappelgerzchten bioj feestelijke gerechten naast kroketten.
 
Categorie: Bijgerechten
Gegratineerde prei met tagliatelle
Gegratineerde prei met tagliatelle
 Leeker pasta ovenschotel met ham, prei en Nazareth kaas.
 
Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Oven Ariane @ DeKookbijbel
Voorbereidingstijd:
15m
Kook:
30m
Gezonde préparé
Gezonde préparé
 Een lekker broodbeleg op basis van Mozzarella en tomatenpuree.
 
Categorie: Bijgerechten Vegetarisch Broodbeleg
Guacamole
Guacamole
 Guacamole is een avocado dip uit Mexico. Het wordt bij veel Mexicaanse gerechten toegevoegd en daarbij is het ook heel erg lekker als apero met nacho's. Guacamole maken is super simpel. Hét...
Categorie: Bijgerechten Tapenade, Pesto, Dips Ariane @ DeKookbijbel
Keuken type Mexicaans
Griekse ovenschotel met kip en orzo
Griekse ovenschotel met kip en orzo
 Griekse pasta (Orzo) met kip, ratatouille, gegrilde paprika en feta.
 
Categorie: Hoofdgerechten Kip Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Keuken type Grieks
Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade
Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade
 Heerlijk mals varkensvlees met kerstomaatjes, kruidenboter en linzen.
 
Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees
Kook:
1h
Geitenkaas in bladerdeeg
Geitenkaas in bladerdeeg

Een klassieker met geitenkaas.

Categorie: Voorgerechten
Kook:
45m
Gefrituurde Tofu (Agedashi Dafu)
Gefrituurde Tofu (Agedashi Dafu)
 Gefrituurde tofu met rammenas en gember.
Categorie: Hapjes & Tapas Vegetarisch
Keuken type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_JAPAN
Voorbereidingstijd:
20m
Kook:
5m
Gegrilde zalm met quinoasalade
Gegrilde zalm met quinoasalade

Sappig gerilde zalm filet met quinoa, Sals Picado en verse kruiden .

Categorie: Hoofdgerechten Zalm
Voorbereidingstijd:
10m
Kook:
20m
Groentensnoepjes
Groentensnoepjes

Krokante gezonde snoepjes van tomaat, Wortel en radijzen.

Categorie: Tussendoortjes Vegetarisch
Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
 Voor de durvers, een insectenburger met gebakken rode rijst.
Categorie: Hoofdgerechten Insecten
Kook:
40m
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips

Knoflookchips met gandaham krokant gebakken in de oven en ijsbergsla.

Categorie: Salades Varkensvlees Lunch Pascale Naessens
Voorbereidingstijd:
15m
Kook:
10m
Green power
Green power
 Een powerdrankje van spinazie, gember, citroen en appel.
Categorie: Groenten- en fruitsappen
Groen sapje
Groen sapje
 Groen power drankje.
Categorie: Groenten- en fruitsappen
Voorbereidingstijd:
5m
Gegrilde asperges met Pata Negra
Gegrilde asperges met Pata Negra
 Heerlijke Pata Negra ham met gegrilde asperges
Categorie: Voorgerechten Varkensvlees
Voorbereidingstijd:
10m
Kook:
10m
Gnocchi met merguez en tomatensaus
Gnocchi met merguez en tomatensaus
 Gnocchi met een kerstomatensaus en merguez, afgewerkt met geroosterde amandelen.
Categorie: Hoofdgerechten Kip Lamsvlees Lunch
Keuken type Italiaans
Kook:
30m
Gegrilde bloemkool, stoemp met cheddar en worst
Gegrilde bloemkool, stoemp met cheddar en worst
Heerlijke smeuïge stoemp met geroosterde bloemkool en boerenworst.
Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees
Groentenovenschotel met balletjes
Groentenovenschotel met balletjes
 Heerlijke ovenschotel met verschillende groetnjes en gehaktballetjes.
Categorie: Hoofdgerechten Vegetarisch Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen: Juli Juni Mei
Griekse rijstschotel met kip
Griekse rijstschotel met kip
 Rijst, verschillende groentjes, kip en Griekse wilde oregano.
Categorie: Hoofdgerechten Kip Hans @ DeKookbijbel.be
Keuken type Grieks
Gembersiroop
Gembersiroop
 Zelfgemaakte gembersiroop
 
Categorie: Siroop
Gegratineerde lamsballetjes met orzo, paprika en roomkaas
Gegratineerde lamsballetjes met orzo, paprika en roomkaas
 Grieks geïnspireerd recept met lamsvlees en orzo.
Categorie: Hoofdcategorie Lamsvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Keuken type Grieks
Voorbereidingstijd:
15m
Kook:
35m
Garnaalkroketten
Garnaalkroketten

Garnaalkroketten, een oer-Vlaamse klassieker. Een deel van ons culinair erfgoed. Gemaakt met éé van onze topproducten de Grijze Noordzeegarnaal.

Categorie: Voorgerechten Grijze Noordzeegarnalen
Keuken type Belgisch
Gevulde courgette met geitenkaas
Gevulde courgette met geitenkaas

Courgette, een veelzijdige groente met een smeuïge vulling.

Categorie: Hoofdgerechten Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel
Groentenlasagne met gehakt en mascarpone
Groentenlasagne met gehakt en mascarpone

Een lasagne zonder pasta, maar vervangen door courgette en aubergine. Een koolhydraten arme lasagne rijk aan groenten.

Categorie: Hoofdgerechten Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
45m
Gevulde pasta gebakken met pestoroom
Gevulde pasta gebakken met pestoroom

Gebakken gevulde pasta met pestoroomsaus, heerlijk met Belgische kerstomaatjes.

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's