Kip, Spinazie, Zongedroogde tomaat in de oven met Linguini
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Kipfilet in de oven met een romige spinazie, zongedroogde tomaten saus en heerlijke Belgische Linguini van Belcampi.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta Kip Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 2 Personen

Ingrediënten

2 Kipfilets
Peper en zout
100 g Spinazie
Olijfolie
200 g Linguini Belcampi

De Saus

1 tl Argentijnse chili (Les Senteurs du Soleil)
1 tl Tijm
1 tl Rozemarijn
1 tl Salie
1 tl Oregano
25 cl Room
Olijfolie
1 teentje(s) Knoflook
14 half Zongedroogde tTomaatjes

Kip, Spinazie, Zongedroogde tomaat in de oven met Linguini Aanwijzingen

    • Kruid de kipfilets met peper en zout.
    • Bak ze kort langs beide kanten aan, +/- 2 à 3 minuten per kant.
    • Blus met een scheut witte wijn.
    • Voeg de kruiden en chili toe.
    • Fruit de knoflook zacht aan.
    • Verhit een steelpan 2 el olijfolie.
    • Voeg de room en 50g parmezaan toe en laat even inkoken.
    • Leg de spinazie in een ovenschaal.
    • Leg de kipfilets op de spinazie
    • giet de saus erover.
    • Bestrooi met parmezaan.
    • Zet in de oven op 180° voor een 20-30 min.
    • Kook de pasta tegen dat de kip klaar is volgens instructies op de verpakking.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept