'Air Baguette' met rode vruchten, plattekaas met rozenbottel en sarawakpeper
  • donderdag 08 maart 2012
  • 4314
Carré van melklam, puree van erwtjes, asperges en croque van appel met buikspek
  • zondag 22 januari 2012
  • 7090
Carré van melklam, puree van erwtjes, asperges en croque van appel met buikspek
Een heerlijk recept met zacht melklam, Belgische asperges en appel.
 
 
Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees Frank Theunen
Keuken type Frans
Seizoenen:  Lente
Moeilijkheid:
Moeilijk
Cassoulet van eend (Cassoulet au confit de canard)
  • zondag 19 februari 2012
  • 8573
Cassoulet van eend (Cassoulet au confit de canard)
Een typisch Frans gerecht, confit de canard, vind je in Frankrijk zelf in blik en bokaal. In België ook wel te vinden. Of zelf maken ;-)
Categorie: Hoofdgerechten Eend Oven
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Coq au Vin
  • dinsdag 28 februari 2012
  • 5724
Coq au Vin
Coq au vin is een Frans gerecht. De basis voor de stoofschotel is een hele haan en rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne.
Categorie: Hoofdgerechten Kip Stoofpot
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
  • maandag 05 maart 2012
  • 4529
Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
Kabeljauw opp een bedje van provencaalse groenten.
Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Kip uit Bresse met kersen, natuurlijke jus met pistache
  • woensdag 07 maart 2012
  • 2245
Kip uit Bresse met kersen, natuurlijke jus met pistache
Verrassend gerecht in een bokaal.
Categorie: Kip Lunch Oven
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Lamsfilet met peper en pistachenoten
  • maandag 30 januari 2012
  • 4884
Lamsfilet met peper en pistachenoten
Lamsfilet met een korst van pistachenootjes en witte peper.
 
Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees
Keuken type Frans
Seizoenen:  Juni Mei April
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Moelleux van chocolade
  • zondag 29 januari 2012
  • 6566
Moelleux van chocolade
Een moelleux van chocolade of mi-cuit au chocolat is een klassiek nagerecht. Het gebakje ziet er langs buiten uit als een cakeje, maar is vanbinnen zacht en lopend. Dit is een heerlijk gerechtje...
Categorie: Desserts Oven Peter Goosens Chocolade dessert Chocolade gebak
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Oesters natuur en gegratineerd
  • vrijdag 02 maart 2012
  • 5364
Oesters natuur en gegratineerd
Oesters, voor de liefhebbers ook een lekkere gratin van Jeroen Meus.
Categorie: Hapjes & Tapas Voorgerechten Jeroen Meus Oven Oester
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Pastei van jong konijn met marjolein
  • zondag 22 januari 2012
  • 5141
Pastei van jong konijn met marjolein
Dit recept van Pierre Wynants is van "boudin blanc à l'a façon de papa Wynants". Het recept gebaseerd op de boudins van papa Wynants, maar omdat boudins (met vel) moeilijk te maken oor huiskoks is...
Categorie: Voorgerechten Konijn
Keuken type Frans
Moeilijkheid:
Moeilijk