Zwaardvisburger met chilisalsa
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een hamburger gemaakt van ewaardvis met een pittige salsa.

Deel dit recept

Categorie: Broodjes Lunch Zwaardvis
Seizoenen
Keuken type Fusion
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

4 moten Zwaardvis (+/- 120g)
2 tl Limoensap
1 el Gember, geraspt
4 Maanzaadbroodjes
1 bussel(s) Rucolla

Chilisalsa

1 el Olie
1 Riode Chili, ontzaad en fijngesneden
2 teentje(s) Knoflook
2 Sjalotjes, fijngesnipperd
1 Tomaat, ontveld en ontpit
1 el Bruine Suiker

Zwaardvisburger met chilisalsa Aanwijzingen

    De vis :
    • Meng soja, limoensap en gember en bestrijk er de zwaardvis mee.
    • Verhit olie en bak de chili en de look erin.·
    • Voeg sjalot en tomaat toe.
    • Voeg de bruine suiker toe.
    • Bak de zwaardvis kort (45 sec) aan elke kant.·
    • Leg de vis tussen een broodje met een beetje sla (meng de·veldsla, eikebladsla en rucola door elkaar).
    • Giet er een beetje salsa over.
  1. Voor de saus:
    • Was de paprika. Verwijder de zaadjes en snij met schil in stukjes.
    • Reinig de sjalotjes, selder en wortel.
    • Snij sjalot, selder en wortel grof.
    • Voeg een gepeld teentje look toe.
    • Stoof alle groenten aan in Solo.
    • Voeg de tomatenpuree toe.
    • Bevochtig met witte wijn en vis fumet.
    • Laat ongeveer een half uur langzaam sudderen
    • Kruid met peper en zout.
    • Mix, zeef en garneer.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept