Spaghetti aglio e olio
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Een van de simpelste pasta's die er bestaan, maar superlekker!
 

Deel dit recept

Categorie: Pasta's Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

500 g Spaghetti, volkoren
5 teentjes Knoflook
400 g Kerstomaatjes
40 g Bladpeterselie
30 g verse Basilcium
100 g Parmezaan
1 Stuk(s) Citroen, Bio
3 el Kappertjes
7 1/2 cl Olijfolie, extra vergine

Spaghetti aglio e olio Aanwijzingen

    Pel de knoflook en snij in plakjes. Zet een steelpannetje op het vuur met de plakjes knoflook en de kerstomaatjes in. Laat de tomaatjes en de knoflook een kwartier sudderen op een zacht vuur.
    Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    Snipper de peterselie en het basilicum. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe aan de looksaus. Schep om. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en -rasp.
    Serveer de pasta met de rest van de parmezaan.
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept