Pizza met chipolata balletjes en spinazie
Gemakkelijk
Goedkoop
 Heerlijk pizza met balletjesd uit de chipolatta met verse spinazie en knoflook.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pizza Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus Oven
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 2 Personen

Ingrediënten

1 vel(len) Pizzadeeg
Passata
1 Ui, in ringen
1 teentje(s) Knoflook
Habanero saus
Olijfolie
4 Chipolatta worstjes
2 bollen Mozzarella
150 g Spinazie

Pizza met chipolata balletjes en spinazie Aanwijzingen

    Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. 
    Verwarm een scheut olijfolie in een pot of pan op een matig vuur.
    Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pot.
    Roer met de lookteen, terwijl de blaadjes in sneltempo wegslinken.
    Kruid de spinazie met wat zout.
     
    Verwarm de oven voor tot 220 °C.
     
    Lepel de passata op de bodem en strijk ze met een houten lepel gelijkmatig uit in een niet te dikke laag.
    Besprenkel met wat habanero saus en wrijf open in de tomatensaus
    Verdeel de gestoofde spinazie over de pizza
     
    Laat de mozzarella uitlekken, scheur de bol in stukken en verdeel kaas over de pizza.
     
    Knijp de gehaktvulling van de chipolata uit tot kleine gehaktballetjes.
    Verdeel ze over de pizza.
     
    Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven van 220°C.
     
    Haal de pizza uit de oven en snij in stukken.

Recept notities

 Ik bak de pizza op een steen voor de BBQ.

Meer details

Website
Bron Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept