Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Verse zalm met een heerlijk dressing van Gorgonzola

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lunch Zalm Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Romeinse

400 g Rauwe Zalm
5 el Olijfolie
2 el grog Zeezout
300 g Knolselder
1/2 Citroen, sap
4 el Walnotenolie
200 g Romeinse Sla
Peper en zout

Dressing

1 Eierdooier
2 el Mosterd
1 el Witte Wijnazijn
1 el Bruine Suiker
6 el Druivenpitolie
1 el Dille, gehakt
50 g Gorgonzola

Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola Aanwijzingen

  1. Snij de zalm in flinterdunne plakjes en verdeel de zalm over 4 borden
  2. Bedruppel ze met olijfolie, zeezout en peper.
  3. Klop de eierdooier los met mosterd, azijn en suiker.
  4. Klop er “à la mayonaise” de olie voorzichtig door.
  5. Roer er de fijngesneden dille door.
  6. Doe de gorgonzola in een aparte kom en giet er 2 eetlepels kokend water over.
  7. Roer tot een glad mengsel.
  8. Roer het kaasmengsel nu door de dressing en kruid af met pepers.
  9. Verwarm de borden met zalm kort onder de gril en schik er enkele blaadjes Romeinse sla op.
  10. Besprenkel het slaatje en de zalm een beetje met de dressing.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept