Lamsfilet met peper en pistachenoten
Gemakkelijk
Vrij duur
Lamsfilet met een korst van pistachenootjes en witte peper.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees
Seizoenen April Mei Juni
Keuken type Frans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

25 g Pistachenootjes
15 g Witte Peperkorrels
5 g gedroogde roze peperkorrels
50 g Broodkruimels of Panko
4 stuk(s) Lamsfilet (+/- 150g st)
1 el grove Mosterd
Spinazie en worteltjes

Lamsfilet met peper en pistachenoten Aanwijzingen

    • Verwarm de oven op 220°C
    • Doe de pistachenoten en de peperkorrels in een keukenmachine en maal ze grof, of hak de noten en plet ze met de peperkorrels in een vijzel.
    • Doe het mengsel in een ondiepe schaal en meng met het broodkruim.
    • Roer er dan de mosterd en knoflook door. Haal de filets door dit mengsel.
    • Braad het vlees op het rooster  boven een ovenschaal gedurende 15-20 min.
    • Haal het vlees uit de oven, dek af, laat 10 minuten rusten en snij het in plakken.
    • Dien op met de spinazieblaadjes en de worteltjes.
     

Recept notities

Hier kan je pomme duchesse, kroketjes, ... bij serveren
 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept