Kippenboutjes met dragondressing
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Ki en dragon zijn een match, lekker eenvoudig recept met een dragonsausje en kippenboutjes.

Deel dit recept

Categorie: Kip Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

8 Kippenboutjes
250 g Champignons
250 g Rijst

Dragondressing

6 el Dragon, fijngehakt
2 Pijpajuintjes, fijngesneden
2 el Bladpeterselie, fijngehakt
6 cl Olijfolie
1 tl Suikerwater of suiker
1 tl Rode Wijnazijn
Versgemalen peper en zout

Kippenboutjes met dragondressing Aanwijzingen

  1. Maak eerst de dressing door alles in een kom te mengen. Laat ca. 30 minuten afgedekt rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Kruid de kippenboutjes met zout en versgemalen peper.
  4. Verhit in een pan olijfolie en laat de kip aan één kant goudbruin worden.
    Draai hem om en laat de andere zijde ook dichtschroeien.
  5. Leg de boutjes in een vuurvaste schotel en braad ze in 10-15 minuten gaar.
  6. Bak ondertussen in dezelfde pan de champignons bruin.
  7. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  8. Schep de rijst op samen met de boutjes en serveer met de kruidendressing.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept