Gyros-rollade op de BBQ
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Heerlijke roulade met lams- en rundsvleees.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdcategorie Lamsvlees Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be BBQ
Seizoenen Zomer
Tags:

Ingrediënten

Voor 8 Personen

Ingrediënten

1 stuk(s) Lambout
1 kg Biefstuk
4 el Oregano
2 tl gedroogde Dille
2 tl Knoflookpoeder
1/2 tl gemalen Tijm
Zout en Peper
Olijfolie

Gyros-rollade op de BBQ Aanwijzingen

    • Bewerk het lams- en rundsvlees aan beide kanten met een houten hamer, totdat het ongeveer een oppervlakte van 30 x 35cm heeft.
    • Meng de kruiden, het zout en de peper met een kruidenstamper fijn, maar niet tot poeder.
    • Leg het lamsvlees op een snijplank; bestrijk het vlees licht met olie en stroi 1/3 van het kruidenmengsel er overeen.
    • Sla de kruiden met de hamer in het oppervlak van het vlees. Leg het rundvlees er bovenop.
    • Bestrijk de bovenkant licht met olijfolie en strooi er de helft van het overgebleven kruidenmengsel overheen.
    • Sla het kruidenmengsel met de hamer in het rundsvlees..
    • Rol het lam en rundsvlees strak aan, beginnende bij het smalste en korte uiteinde.
    • Knoop het vlees op verscheidene plaatsen vast met een touwtje.
    • Bestrijk de buitenkant van de rollade licht met olie en wrijf hem met de rest van het kruidenmengsel in.
    • Steek er een vleestermometer in. 
    • Leg de rollade midden op het grillrooster en grill het vlees, totdat de interne temperatuur 60°C heeft bereikt.
    • Ongeveer een 1u 1/2 zal het nodig hebben. Keer de rollade om de 45 min.
    • De buitenkant van het vlees wordt erg donker en knapperig. 
    • Neem het vlees van het rooster en laat het 10 à 15 minuten staan voordat u het snijdt. Wel dun snijden.
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept