Gegratineerde lamsballetjes met orzo paprika en roomkaas
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Grieks geïnspireerd recept met lamsvlees en orzo.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdcategorie Lamsvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Seizoenen
Keuken type Grieks
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingediënten

300 g Orzo (Griekse Pasta)
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Rode Chilipeper
6 el gehakte kruiden (Basilicum, Munt, oregano)
500 g Lamsgehakt
2 stuk(s) Rode Paprika
1 stuk Sjalot, gesnipperd
250 g Roomkaas
10 cl Witte wijn

Gegratineerde lamsballetjes met orzo paprika en roomkaas Aanwijzingen

    Kook de Griekse pasta (orzo) gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
    Snipper het teentje knoflook fijn en het chilipepertje, zonder de zaadjes. Meng samen met de gehakte kruiden (peterselie, basilicum, munt en oregano) door het lamsgehakt. Voeg de feta toe en kneed even door. Vorm balletjes van het gehakt.
     
    Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Snij de rode paprika's in blokjes en voeg, samen met de gesnipperde sjalot, toe aan de balletjes. Voeg de roomkaas, de wijn en teentje gesnipperde knoflook toe. Laat even inkoken en meng er de orzo door.
     
    Vet een ovenschotel in en doe er de pasta in. Brokkel er nog  feta over en gratineer +/-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
     

Recept notities

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept