Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse
Vrij moeilijk
Vrij duur
Lekker gastronimisch recept van Peter Goosens met langousitines en asperges.

 

 

 
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kip Peter Goosens
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

8 stuk(s) Langoustines
12 stuk(s) Asperges
1 stuk(s) Sjalot, fijngesneden
g Lamsoren (zeegroente)
stuk(s) Sot l'y laisse
1/2 dl Ingkookte bruine kippenfond
15 g Boter
8 takje(s) Rucola
12 sprietjes Bieslook
Peper en zout
Olijfolie, om te bakken
Boter

Lakeersaus

1 el Luikse siroop
2 el Sojasaus
182 tlt Gember, fijngesneden

Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse Aanwijzingen

    Pel de langoustines en kruid met peper en zout.
    Bak ze in een scheut olijfolie.
    Maak de asperges schoon.
    Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater.
    Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
    Verwijder het steeltje van de lamsoren.
    Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot.
    Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort.
    Breng op smaak.
  1. Lakeersaus:
  2. Meng de Luikse siroop met de sojasaus.
    Meng daarna met de gember.
    Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout.
    Bak kort in een klontje boter.
    Giet het overtollig vet af en voeg de lakeersaus toe.
    Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft.
    Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder.
    Breng op smaak.
    Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop.
    Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse.
    Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla.
    Lepel er wat saus tussen.
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept