Caesarsalade met spek en ei
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Frisse sla, krokante croutons en een romige dressing, een variante op de Caesars salad.

 

Deel dit recept

Categorie: Salades Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen Zomer
Keuken type Amerikaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

3 sneetje(s) Bruin Brood
3 el Olijfolie
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden
1 Krop Sla
4 Eieren, gekookt
150 g Spekreepjes
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
12 Kerstomaten, in vieren gesneden

Dressing

1 groot Ei
1 teentje(s) Knoflook
4 Ansjovisfilets
120 ml Olijfolie
3 tl Witte Wijnazijn, of vervangen door citroen

Caesarsalade met spek en ei Aanwijzingen

  1. Bak de broodblokjes in een pan met de look en olijfolie.
  2. Maak ondertussen de dressing.
  3. Kook 1 ei 90 sec., water moet al koken en laat schrikken onder koud water.
  4. Doe het ei in een blender met de knoflook ansjovissfilets, wat peper en zout.
    Giet tijdens het mixen de olijfolie toe in een dun straaltjes.
    Mix tot een romige saus en voeg de azijn toe.
  5. Maak de sla los en hak hem in kleine stukken.
  6. Kook de eieren en laat schrikken onder koud water , pel ze en snij ze in vieren.
  7. Bak het spek krokant in een pan.
  8. Schik sla in een bord, verdeel er croutons, spek en kerstomaten over, leg de eieren erbij en overdruppel met dressing en doe er parmezaanse kaas over.
  9.  

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept